След трагедията в Мокрище, община Доспат с ултиматум за регистрация на кучетата

След трагедията в Мокрище, община Доспат с ултиматум за регистрация на кучетата

Разходка на голямо куче без намордник = 100 лева глоба

Дни след трагедията в Пазарджишко, при която куче нахапа до смърт 3-годишно дете, родопска община с ултиматум към собствениците за регистрацията на четириногите. 10-дневен е срокът, в който собствениците на кучета от община Доспат, трябва да направят регистрация на своите любимци, става ясно от съобщение на общинската администрация.

Това обаче може да бъде направено само от официалният ветеринарно-медицински лекар, уточняват от администрацията. След изтичане на срока, всеки който не е изпълнил разпореждането го грози санкция. Освен това, в съобщението на администрацията, което е от 1 февруари изрично е упоменато, че всеки собственик трябва да разхожда кучето си с нашийник и повод, а четириноги от породите ротвайлер, питбул, немска овчарка, доберман и др. задължително с намордник. Задължават и кучетата, които охраняват стадата, да са с наморници, когато преминават през населените места.

За всеки пренебрегнал наредбата го грозят глоби, като за физически лица започват от 100 лв. и стигат до 500 лв., а за юридически лица санкцията е от 300 до 800 лв.

Вирни се горе