След десетилетия чакане, започнаха ремонтни дейности на две улици в село Леска

След десетилетия чакане, започнаха ремонтни дейности на две улици в село Леска

От днес започна работата по дългочаканата реконструкция и рехабилитацията на две от най- лошите вътрешните улици в с. Леска.

В ремонтните дейности е предвидено улиците да бъдат изцяло обновени, като в изпълнение на проекта е заложено подготвителни дейности, подмяна на цялото пътно легло, изграждане на ново отводняване, полагане на асфалт, както и други пътни работи с цел подобряване транспортно-експлотационните качества на улиците. Общата дължина възлиза на близо 1 500м. При символичната първа копка днес, местните жители бяха истински въодушевени и коментираха, че повече от петдесетилетие чакат асфалт по тези улици. Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов лично присъстваше на откриването на обекта. „Радостно е, когато нещата се случват и хората са доволни. Това е най-важната оценка и мотивация за работа. Дълги години жителите тук наистина бяха много търпеливи, но най-важното е, че работата започна. Предстои да се правят много неща, защото както сами може да видите улиците са в изключително лошо състояние. Освен, че пътищата са черни, те са и със стръмни наклони, като при всеки проливен дъжд, водата ги изнася и буквално ставаха непроходими.

Въпреки, ограничения бюджет на Община Мадан за този вид дейности, успяхме тази година да заделим средства в размер на 230 000лв. с ДДС за ремонта на улиците и след проведена процедура по ЗОП, работата стартира. Ще се използва максимално все още хубавото време за работа“. В ежедневния си контакт с хората, разбираемо всеки иска и неговата улица да бъде ремонтирана. Разбира се, ние продължаваме нашата работа, като целта ни е приоритетно и възможно най-много пътища и улици да бъдат ремонтирани във всички населени места от общината, там където е непосилно с общински средства, ще търсим финансиране, като използваме възможностите на различни програми“, заяви Молайсенов.

Вирни се горе