Славка Чакърова: Община Чепеларе получи одобрение по проект, чрез който ще създаде общинско туристическо предприятие

 Славка Чакърова: Община Чепеларе получи одобрение по проект, чрез който ще създаде общинско туристическо предприятие

Проекта, който ще реализира община Чепеларе е на стойност 700 хил. евро

“Вчера мина вторият кръг по одобрението на проектите подадени през април миналата година по Трансгранично сътрудничество България-Гърция и добрата новина е, че община Чепеларе е получила най-много точки и е класирана на първо място сред всички общини в България, което ме праваи изключително горда от този факт”, съобщи за SmolyanNews.com кметът на Чепеларе Славка Чакърова. “Проекта, който ще реализираме е на стойност 700 хил. евро и предвижда ремонт на Музея на пещерното дело, Мерки за светлинно шоу на Паметника на загиналите чепеларци, заложени са и средства за закупуването на оборудване за фестивалите, които напоследък правим като сцена и други, и най-важното може би по проекта има заложени средства за създаването на общинското туристическо предприятие. Това е една моя мечта от началото на мандата, която сега ще имаме възможност да реализираме”, каза със задоволство Славка Чакърова.

От Гръцка страна партньор по проекта е община Просочани, които предвиждат изграждане на Музей на карста. В тази община се намира и най-дългата пещера, обясни кметът на Чепеларе.

Припомняме, че подобни общински туристически предприятия има и по света и в България. Тази структура би била най-ефективна за реализацията на туристическия продукт в родопската община. „Чрез нея действително можем да направим Чепеларе туристическа дестинация в четири сезона, а върху тази финансова основа да осигурим и работните места“, посочи кметът на Чепеларе Славка Чакърова. Преди това община Чепеларе имаше подкрепата и от Министерството на туризма за изграждането на общинско туристическо предприятие, чиято основна цел е развитието на туризма.

Вирни се горе