Ситуацията в Чепеларе остава бедстваща

Ситуацията в Чепеларе остава бедстваща

Няколко часа, след като беше обявено, че бедственото положение в Чепеларе е отменено, кметът на града Тодор Бозуков обясни, че то остава в сила.

Електрозахранването в Чепеларе е възстановено снощи в 19 часа, съобщиха от ЕВН. Към 21 часа нова авария е прекъснала тока, но след два часа електрозахранването отново е било възстановено.

“Причина за продължилата през целия ден работа беше паднало дърво върху въздушен електропровод и последвалото усукване на железен стълб. Допълнително затруднение представляваше и трудният достъп и физическата доставка на материали до повредения стълб”, обясни пресаташето на енергийното дружество Петър Костадинов.

Без ток са селата Проглед, Острица, Лилеково, Зорница, Богутево и Забърдо, съобщи кметът на Чепеларе.Според него загубите за търговците и собствениците на хотели са големи, защото след продължителната липса на ток, стоките във фризерите се развалили. Освен това пострадал и имиджа на града. Тази година ще се отбележи 90 години от електрофикацията на Чепеларе, а вижте какво се случи, заяви той.

Вирни се горе