30 населени места в Смолянско са без ток

30 населени места в Смолянско са без ток

Екипите на EVN България продължават работа по възстановяване на захранването в още 30 малки населени места във високите планински части,съобщиха от дружеството.

Въпреки все още затруднения достъп от паднали дървета, обилен снеговалеж и образували се дълбоки преспи обстановката с нарушено електрозахранване в Родопите върви към нормализиране. Към 12:00 ч. на 09.01.2012 г. с нарушено електрозахранване са около 30 малки селища, основно в общините Лъки, Чепеларе, Стойките и Девин и пограничните райони, до които достъпът е труден, а на места все още невъзможен. Сред засегнатите места са Забърдо, Мугла, Зорница, както и селища в района на Хвойна и Кръстова гора, където достъпът е изключително труден дори за високопроходимата специализирана техника на  дружеството.

Вчера, на 08.01.2012 г. към 19:00 ч. екипите на EVN България успяха да възстановят електрозахранването за гр. Чепеларе. Два часа по-късно паднали дървета върху електропровод наложиха отново прекъсване на захранването, което беше възстановено към 23:30 ч. на същия ден. В момента се предприемат действия за включването и на последните два трафопоста в града (намиращи се в района на изхода от Чепеларе към Смолян), захранването, към които беше нарушено тази сутрин от паднали дървета.  

За пълното нормализиране на ситуацията в дружеството продължава своята дейност кризисен щаб, като във високите части на Родопите над 80 електромонтьори работят за пълното възстановяване на електрозахранването.

Вирни се горе