Силният вятър в Смолянско затвори ски зоната в Пампорово, повали дървета и остави без ток населени места

Силният вятър в Смолянско затвори ски зоната в Пампорово, повали дървета и остави без ток населени места

Редица проблеми създаде силният вятър в Смолянско, който и в момента продължава.

Заради силните пориви на вятъра, ски зоната в Пампорово за сега е затворена, лифтовете не работят, а според данни на ски учители, вятъра на връх „Снежанка“ е в порядъка на 70 км/ч. Отпада и слалома от втория ден на надпреварите за Купа „Пампорово“. „Силният вятър оставя затворена ски зоната за сега в Пампорово“, уточниха от Планинската спасителна служба. Ако се подобри обстановката, евентуално може да се отвори в по-късен час, предаде Дарик.

Температурите в курорта са в порядъка на – 7 градуса. Прекъснато е и електричеството в доста населени места в областта, както и в някои от кварталите в Смолян.

Все още от EVN нямат точната бройка на домакинствата и населените места без електричество. „Има проблеми заради силния вятър, в момента екипите са на обход и проверяват ситуацията. На този етап мога да кажа, че нямаме счупени стълбове и големи населени места без ток. Като се изясни обстановката, ще дадем подробна информация“, коментира говорителят на EVN Крум Косев.

Сигнали за паднали дървета са получавани цяла нощ в дежурната част на Областно пътно управление. „Седем сигнала на този етап имаме за паднали дървета по републиканската пътна мрежа в областта, на всички е реагирано своевременно, няма затворени пътища и ограничения“, коментираха от Пътното управление в Смолян.

Пътните настилки са предимно мокри, частично заледени и заснежени – обработени и опесъчени.

Вирни се горе