Силен дъжд вали в Смолянско, повишена е опасността от падащи камъни

Силен дъжд вали в Смолянско, повишена е опасността от падащи камъни

Силен дъжд вали на територията на общините Смолян, Мадан и Чепеларе. Над 1600м. надморска височина валежите са от мокър сняг. Минимална снежна покривка се е образувала по проходите Рожен и Превала, но не създава проблеми с движението. По- сериозна е новообразуваната снежна покривка в района на връх Новак по пътя Смолян – Мугла, където новият сняг достига 15см. Снегорин на пътноподдържащата фирма “Титан Клинър” започва почистване на високата зона.

Навсякъде пътищата са мокри и хлъзгави. По стръмните улици в Смолян са се образували потоци от дъждовна вода, а в равнинните – огромни локви. Заради пороя е повишена опасността от падащи камъни по пътищата Смолян- Пампорово, Смолян- Мадан, Смолян- Мугла, Смолян-Смилян, Мадан- Златоград. Водачите трябва да са изключително внимателни и да пътуват с ниска скорост. <о:p>

Към 06.30 часа, температурата в Смолян е 4 градуса, 3 градуса е в Чепеларе, 5 в Мадан. Според синоптичната прогноза, с която разполага фирмата, след 08.00 часа валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. По обяд ще се установи слънчево време, а температурите ще се повишат. След полунощ обаче температурите ще се понижат и ще завали слаб сняг.

Вирни се горе