Остават в сила ограниченията за движението в Смолян

Остават в сила ограниченията за движението в Смолян

Остават в сила ограниченията за движение с вериги, без ремаркета и полуремаркета на територията на Смолян и общината. Продължава да вали слаб сняг, като снежната покривка в града е между 50 и 60см.,съобщиха от снегопочистващата фирма.

По високите планински части през нощта са навалели нови 30см. В общината остава затворен пътя Смолян- Мугла след Затворническото общежитие. Падналите дебели дървета са премахнати, а три машини на „Титан” започват разчистване на преспите. В почистването ще се включи още един верижен булдозер. Временно затворен заради снегонавявания е и шосето до Пещера, след разклона за село Турян. В Смолян за разчистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа работят 8 машини на фирмата.

Главните и второстепенни улици са са разчистени и проходими при зимни условия. Около 80% от третостепенните улици в града също са пробити. До края на деня ще се почистят и останалите. В следващите дни ще се работи основно за уширяване на улиците. Ще се наблегне и на опесъчаване, тъй като, в четвъртък и петък се очакват изключително ниски температури – от минус 8 през деня, до минус 18 градуса в нощните часове. Въпреки влошената пътна обстановка се работи и за извозване на сметта от Смолян и Пампорово. В почистването на града продължават да работят и шест машини на строителни фирми, съсредоточени в Устово и Смолян. 20 служители по чистотата разчистват тротоарите и обществените зони в града.

По данни на електропреносното дружество към 12.00 часа без ток са 4 села в община Чепеларе, намиращи се в района на Хвойна.

Вирни се горе