Съветниците на Смолян заседават днес

Съветниците на Смолян заседават днес

Общо 27 точки са включени в дневния ред за днешното заседание на Общинския съвет, което ще започне от 14 часа.

Кметът на община Смолян Николай Мелемов ще предложи да бъдат удостоени със златен плакет на общината народната певица Златина Узунова, по повод нейната 50-годишнина, ОДЗ №6 “Зорница”, Смолян, също за 50-годишния юбилей на градината и Музикален театър към читалище “Христо Ботев” в Смолян.

Пред съветниците ще бъде предложено и удостояване с най-високото отличие на общината – “Почетен гражданин на Смолян”, посмъртно народната певица Надежда Хвойнева.

Съветниците трябва да определят размера на годишната награда на Община Смолян, които се връчват традиционно на 24 май.

Ще се разглежда и приемането на годишен план за ползването на дървесина от горски територии, собственост на Община Смолян, две наредби – за изменение и допълнение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обектите и елементите на градското обзавеждане по чл. 56 от ЗУТ, за рекламните, информационните и монументално – декоративни елементи и за рекламната дейност на територията на Община Смолян.

20-та точка е за допълнение и изменение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

„Център за психично здраве – Смолян” ЕООД ще представи за приемане на годишния отчет и баланса за 2011 година, „Ученическо и столово хранене” ЕООД гр. Смолян, както и „Смолян Автотранспорт” ЕООД гр. Смолян.

Предлага се още одобряване на доклада за дейността и годишния финансов отчет за 2011 г. на „Областен диспансер за пневмо – фтизиатрични заболявания със стационар – Смолян” ЕООД в ликвидация и освобождаване на ликвидатора.

Вирни се горе