Съветниците на Смолян ще заседават в последния ден на февруари

Съветниците на Смолян ще заседават в последния ден на февруари

На 28 февруари 2013 г. от 10.00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет в заседателната зала на Община Смолян. Съветниците ще обсъждат кандидатстване на Община Смолян пред ПУДООС със Заявление за техническа помощ за проектиране в работна фаза на проект за Съоръжения за пречистване на инфилтратни води от депото за твърди битови отпадъци – гр. Смолян.

Разрешение за изработване на Подробен устройствен план /ПУП/ – план за регулация и застрояване, парцеларен план и устройствена схема за обект „Съоръжения за пречистване на инфилтратни води от Регионално депо за твърди отпадъци” – гр. Смолян.

дура по безвъзмездно прехвърляне на имот публична държавна собственост на основание чл. 54 от Закона за държавната собственост в полза на Община Смолян от Министерството на отбраната. ДОКЛАДВА: Н. Мелемов – кмет на община Смолян

Пред съветниците се предлага приемане на Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Смолян през 2013 година. Също така и промяна в структурата на Община Смолян.

Ще се гласува съгласие за подпомагане на превоз на болни на хемодиализа от Община Смолян. ДОКЛАДВА: Н. Мелемов – кмет на община Смолян

Друга точка от дневния ред е приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обектите и елементите на градското обзавеждане по чл. 56 от ЗУТ, за рекламните, информационните и монументално-декоративни елементи и за рекламната дейност на територията на Община Смолян и Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в община Смолян.

Ще се даде отчет за извършени приватизационни сделки и следприватизационен контрол в Община Смолян за 2012 година и ще се приеме списък за приватизация на обекти – общинска собственост и годишна прогноза за приходите и разходите от приватизация в Община Смолян за 2013 година.

Ще се извърши отчет за състоянието на общинска собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти в Община Смолян за 2012 г. по реда на чл. 66а от Закона за общинската собственост.

На заседанието ще се определят обема и цените на дървесината, предвидена за продажба по ценоразпис през 2013 година и приемане на Годишен план за ползването на дървесина от горски територии, собственост на Община Смолян през 2013 година.

Отчет за изпълнението на програмата за развитие на туризма на Община Смолян за 2012 г. и приемане на Програма за развитие на туризма на Община Смолян за 2013 година и приемане на окончателен план и отчет за изпълнението на бюджета и извънбюджетните сметки и фондове и отчет за състоянието на общинския дълг към 31.12.2012 година на Община Смолян. са други точки, които внася за обсъждане кмета на общината Николай Мелемов.

Вирни се горе