Съветниците на Смолян ще заседават на 19-ти, удостояват Милка Манева със Златен плакет

Съветниците на Смолян ще заседават на 19-ти, удостояват Милка Манева със Златен плакет

След лятната почивка общинските съветници от Смолян ще проведат поредното си заседание. То ще се проведе на 19.09.2012 г. от 14.30 часа, съобщиха от общината. В дневния ред са включени 26 точки.

На първо място пред съветниците ще се предложи да бъде удостоена Милка Микова Манева със “Златен плакет на Община Смолян”.

Приемане на отчет за изпълнението на бюджета и извънбюджетните сметки и фондове към 30.06.2012 г. на Община Смолян е следващата точка.

Ще се обсъжда и завършване на дейността по ликвидацията и заличаване на „Областен диспансер за пневмо – фтизиатрични заболявания със стационар – Смолян” ЕООД в ликвидация, по която точка докладва председателят на ОбС Филип Топов.

С началото на новата учебна година съветниците ще разгледат и оптимизацията на мрежата за предучилищно възпитание. Ще се разглеждат и финансовите рамки на няколко проекта, сред които "Тракийско и Византийско културно наследство в Родопите и Северното Егейско крайбрежие” с акроним „ТHRABYZHE”, финансиран по програма „Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007 – 2013 г., проект „Развитие на туристически регион „Средни Родопи” и маркетинг на неговите дестинации”.

14-та точка от дневния ред е и кандидатстване на Община Смолян по Оперативна програма „Развитие на сектор рибарство”, Приоритетна ос 3, Мярка 3.4. „Разкриване на нови пазари и промоционални кампании”.

Съветниците трябва да гласуват и приемане на Наредба за управление на общинските горски територии в Община Смолян, както и вземат решение за инвентаризиране на сухата и паднала маса в общински горски територии.

Вирни се горе