Съдия-изпълнител е насрочил опис на имущество на Община Рудозем

Съдия-изпълнител е насрочил опис на имущество на Община Рудозем

След община Смолян съдия-изпълнител е насрочил опис на движимото и недвижимо имущество на община Рудозем заради натрупани стари дългове към фирми. Срещу община Рудозем са образувани 7 изпълнителни дела. Две от тях са на фирма, на която дължат над 500 хиляди лева, предаде БНР.

Част от изпълнителните дела са при частен съдебен изпълнител, а други при държавен съдебен изпълнител, каза кметът Румен Пехливанов.

“По всички дела и запори общата стойност е вече близо милион и половина и все още продължават други дела, които не са приключили на последна инстанция. Отделно от това, че имаме запор по сметките, фирмите, които са завели исковете пред съдия-изпълнителите, съответно поискаха и други изпълнителни мерки, а именно опис и продажба на общински имоти и движими вещи – моторни превозни средства, като са ни описани автобусите, които са училищните, тъй като те се водят на община Рудозем, сметосъбирачните автомобили, описани са двата микробуса, които има общината и един пикап. За съжаление цялата техника, с която разполага общината, е описана и очакваме съдия-изпълнител да пристъпи към продажба. В момента им правят оценки. За съжаление сами не можем да се оправим. Задълженията бяха около 6 милиона и 800 хиляди, ние милион и 800 хиляди сме покрили и още 5 милиона остават”.

Вирни се горе