Съдът потвърди наказателните постановления срещу членове на комисия в община Неделино

Съдът потвърди наказателните постановления срещу членове на комисия в община Неделино

Касационен състав на Административен съд – Смолян отмени решения №165/20.11.2015г. и №160/19.11.2015г. на Районен съд – Златоград и вместо това, потвърди наказателните постановления, издадени от директора на Агенцията за държавна финансова инспекция гр.София.

Делата бяха образувани по касационни жалби на Агенцията за държавна финансова инспекция гр.София, след като Районния съд в Златоград отмени наказателните постановления. Самите те бяха издадени за допуснати нарушения по чл.69, ал.1,т.3 от Закона за обществените поръчки от членовете на комисията по ЗОП с предмет: Изграждане на междуобщински път Златоград -Подкова в участъка с.Долен – с.Крайна.

Прегрешението според наказващия орган се състои в това, че нито един от членовете на комисията, определена със заповед на кмета, не е предложил за изключване от процедурата участник, който не е притежавал правоспособност за съответния вид строителство и на всичко отгоре той е и обявен за класиран на първо място.

Тъй като решението на административния съд е окончателно, четирима от петчленния състав на комисията следва да заплатят глоба в размер на 500лв., както е определено наказанието. По отношение на петия член на комисията – А.Д., предстои съдът да се произнесе, съобщиха от Административния съд.

Вирни се горе