Съдът отхвърли жалбата на Беширов за касиране на изборите в Неделино

Съдът отхвърли жалбата на Беширов за касиране на изборите в Неделино

Административният съд в Смолян отхвърли жалбата на кандидата за кмет на Неделино Стоян Беширов, който оспорваше резултатите от балотажа. Така избора на независимият кандидат Боян Кехайов бе потвърден от съда в Смолян, съобщи Дарик.

„Настоящият съд счита жалбата и допълнението към нея за неоснователни и като такива ще следва да бъдат отхвърлени, а решенията на ОИК-Неделино, предмет на настоящия съдебен контрол, като постановени в съответствие с материалния и процесуален закон ще следва да бъдат потвърдени“, се казва в решението на Административният съд в Смолян.

Според магистратите ОИК-Неделино се е обосновала на законосъобразно изготвени протоколи на секционни избирателни комисии, които протоколи отчитат действителния вот на избирателите.

„При изготвяне на протоколите на СИС не са допуснати нарушения на материалния или процесуален закон, които да повлияят върху действителния вот. Протоколите на СИК, след като са подписани от всички членове на СИК без особени мнения и без изразено несъгласие с констатациите в тях, са официални документи с доказателствена сила за отразените факти и обстоятелства в тях“, се казва още в решението на съда.

То подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд на Република България с касационна жалба подадена в седем дневен срок от съобщението му на страните по делото.

Това бе 13-то дело от 14-те образувани в Административният съд в Смолян, относно резултатите от местните избори. На този етап има само едно решение за касиране на изборите и то е в община Баните.

Вирни се горе