Съда отхвърли жалбата на "Движение 21" за ОбС–Чепеларе

Съда отхвърли жалбата на "Движение 21" за ОбС–Чепеларе

Административният съд в Смолян отхвърли претенциите на ПП “Движение 21” относно избора на общински съветници в Чепеларе. Жалбата беше подадена от кандидата за общински съветник Костадин Петков, като само 4 гласа не достигнаха на Движението на Татяна Дончева да вкара съветник в местния парламент, предаде Дарик.

„За да бъде приет за опорочен вотът на избирателя, следва да са допуснати такива съществени нарушения на изборния процес, които, освен че са в отношение на причина и следствие, трябва да повлияят на резултата и той да стане различен от постановения. Съдът намира, че в случая не са допуснати нарушения, които да повлияят на съдържанието на оспореният акт. В случая може да се установи действителната воля на избирателите“, се казва в решението на Административен съд – Смолян.

Магистратите са категорични, че намира жалбата за неоснователна и недоказана, поради което решението на ОИК – Чепеларе следва да бъде потвърдено.

Това бе поредното паднало дело, което бе свързано с местните избори в Смолянско. Общо 14 дела са образуване в Административен съд – Смолян, като на този етап няма отменени решения на общинските избирателни комисии.

Вирни се горе