С отлични резултати приключи първата смяна на младежката инициатива “Мисия Смолян 2012”

 С отлични резултати приключи първата смяна на младежката инициатива “Мисия Смолян 2012”

Приключи първата смяна на младежката кампания “Мисия Смолян 2012”. В продължение на 10 дни близо 400 тинейджъри облагородяваха и почистваха 25 обекта в трите квартала на Смолян, както и в 23 селища на територията на общината, спортната зала и двата стадиона. За 10 дни младежите събраха над 5 тона отпадъци, почистиха от трева тротоари, междублокови пространства, детски и спортни площадки и др.

Ръководителите на младежите дадоха висока оценка за изпълнението на поставените задачи. Гражданите също изразиха възхищение от работата на младите. Божидар Панайотов – главен ръководиел от “Джюниър Криешън” при ПГИ “Карл Маркс” отбеляза, че гражданите са черпили младежите с лакомства и безалкохолно, помагали им са в най-тежките учащъци, предоставяли им и допълнителни инструменти. “Нямаме нито едно произшествие, нито едно оплакване, или забележка, което говори за успеха на кампанията”, заяви той. През следващата седмица участниците от първа смяна ще получат по 10лв. за всеки ден, в който са работили.

От понеделник- 30 юли започва втора смяна на кампанията. Тя ще продължи до 10 август, като в нея ще участват 85 младежи в трите квартала на Смолян и около 20 в селата.

Организатори на “Мисия Смолян” са почистващата фирма “Титан Клинър” и община Смолян, а ръководители са младежи от компания “Джуниър Криейшън” от Професионалната гимназия по икономика.

Вирни се горе