С АТВ-та и алпинисти почистиха труднодостъпните краища на Чепеларе

С АТВ-та и алпинисти почистиха труднодостъпните краища на Чепеларе

Над 520 души се включиха в инициативата “Да почистим България за един ден” в община Чепеларе. Акцията обхвана общо десет точки в града, селата и Пампорово. Освен кмета Тодор Бозуков и служителите на общинска администрация, в кампанията се включиха служителите на Районно управление “Полиция”, Горското стопанство, много граждани, фирми и Неправителствени организации,съобщиха от местната управа.

Пълно съдействие оказаха и служителите на фирмата по чистота “Титан Клинър”, които събираха отпадъците с три самосвала и един багер. “Титан” дари на участниците в мероприятието 50 предпазни шапки и 50 тениски. 200 предпазни ръкавици дари и фабриката за ски. Община Чепеларе осигури общо 600 ръкавици, както и 400 чувала за смет. 400 чувала бяха дарени и от фирмата за разделно сметосъбиране в града.

В почистването на града и общината участваха и много младежи с мотори и АТВ-та, които извозваха чували с боклуци от труднодостъпни места, а алпинисти от местния пещерен клуб се спуснаха с въжета от замърсените с отпадъци скали и непристъпни урви. Създадена бе страхотна организация, благодарение на което Чепеларе има нов облик, който трябва да пазим”, коментира кметът Тодор Бозуков, който лично почисти района около долната лифт станция на ски-център “Мечи чал”. Над 20 тона отпадъци бяха събрани до обяд около града. Общината изказа огромна благодарност на полицаите, които почистиха най-замърсената зона – входа на града от към Пловдив, откъдето минава основния път за Родопите. Града блесна и за предстоящият си празник – 24 май. Дни преди официалното честване “Титан” ще измие града повторно.

Вирни се горе