Румен Пехливанов: Лъжа е, че някой иска да продаде сградата на болницата в община Рудозем

 Румен Пехливанов: Лъжа е, че някой иска да продаде сградата на болницата в община Рудозем

Г-н Пехливанов от два дни в общината се коментира, че сте предприели действия да закриете Болницата в гр.Рудозем и в последствие да продадете сградата?  

  • Лъжа е, че някой иска да продаде сградата на болницата в община Рудозем. Никой и никога в периода  на моето управление да не си  помисля, че може да продаде или да купи тази сграда. Тази сграда принадлежи на хората в община Рудозем  и докато аз съм Кмет на тази община в сградата ще се помещават вашите лични лекари и хора, свързани с медицинското обслужване на населението на община Рудозем. Сградата е в баланса на Община Рудозем, а не на МБАЛ Рудозем ЕООД!

  Тогава какво наложи входиране на тази докладна в Общински съвет?    

  • Докладната касае единствено и само дейността на дружеството МБАЛ Рудозем ЕООД , което от 2010г. не функционира. В момента сключени договори с НЗОК има новата фирма СМДЛ – Рудозем, която работи от 2010г и управлява медико-диагностичната лаборатория и рентгена, които функционират в сградата на болницата. Искам само кажа че и към момента се правят опити и ще продължат да се правят за възобновяване на болничната помощ, и при откриване на такава възможност това ще се случва през дружество СМДЛ – Рудозем.
Вирни се горе