РИОСВ – Смолян ще отбележи Деня на земята – 22 април с разнообразни инициативи

 РИОСВ – Смолян ще отбележи Деня на земята – 22 април с разнообразни инициативи

Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) – Смолян ще отбележи Деня на земята – 22 април с разнообразни инициативи. Ще се проведе поход със студенти от ПУ „Паисий Хилендарски” – филиал Смолян до резерват „Сосковчето” и екопътека „Каньона на Водопадите”. Участниците ще се запознаят с природните забележителности в района. Експерти от екоинспекцията ще участват в открити уроци в няколко детски градини и ще разкажат на децата за разделното събиране на отпадъците. РИОСВ съвместно с фирма „Титан Клийнър“ ще организира акция за създаване на „Моята цветна градинка“, в която ще се раздават цветя за засаждане на училища и детски градини.

Денят на Земята се отбелязва от над половин милиард души в целия свят. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

За първи път Ден на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен.

България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, започнало от 1990 г.

Вирни се горе