РИОСВ - Смолян: Нарушения няма след проверка по сигнал в Мадан

РИОСВ - Смолян: Нарушения няма след проверка по сигнал в Мадан

През месец март т.г в РИОСВ- Смолян е подаден АНОНИМЕН сигнал за съмнения за нередност по отношение на извършена сеч и кастрене на корони на дървета в Мадан. Вчера общината получи и официалното становище на инспекцията, относно „проблема”, в който ясно личи, че при извършената проверка няма констатирани нарушения.

Припомняме на всички наши читатели, че с настъпването на пролетно-летния сезон идва и времето за пролетните резитби на дървесната и храстовидната растителност.

От няколко дни в общината, служители от звено „Благоустройво на територията” към ОбА, предприеха поетапна и старателната резитба, която на практика има и санитарната цел – да премахне всички изсъхнали, измръзнали, загнили и преплетени клони, за да бъдат оформени храстите и короните на дърветата.

През следващите дни от пролетната резитба всички дървесни и храстовидни растителни видове ще получат необходимите грижи за правилното им и дълголетно развитие.

Навременно подрязване е много важен момент в грижата за всяко растение. Чрез него не само се постига по-добра форма на листната маса, но и се насърчава повторния цъфтеж и доброто развитие през следващия активен сезон, съобщиха от общинската аадминистрация.

Вирни се горе