Рехабилитират пътища по проект за 5 млн.лв. в община Рудозем

Рехабилитират пътища по проект за 5 млн.лв. в община Рудозем

Кметът на Рудозем Румен Пехливанов, представителят на фирмата изпълнител Иван Добрев и председателят на Общинския съвет в Рудозем Митко Младенов направиха „Първа копка” по проект: „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища и вътрешна водопроводна мрежа” на пътя за село Рибница. На официалния старт присъства и Областният председател на ДПС Салих Аршински и жителите на село Рибница. Размерът на одобрената субсидия по проекта е 5 143 506 лв. По него са заложени за СМР 4 897 570 лв. Проектът се финансира с безвъзмездна финансова помощ чрез Държавен фонд „Земеделие” по мярка 321 ”Основни услуги за населението и икономиката в селските райони„ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013г./ПРСР/.

Конкретните цели на проект„Реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища и вътрешна водопроводна мрежа. В рамките на четири месеца ще се извършва реконструкция на общо 6.2 км пътни отсечки. Ще се реконструира пътя между гр. Рудозем – с. Рибница– І етап и ІІ етап. Ще се направи и рехабилитация на път SML 3216 гр. Рудозем – с.Борие и ще се реконструира отсечката Рудозем-граница Гърция – м. Дуревци в село Чепинци.

С реализацията на планираните дейности проектът ще подобри качеството на живот в населените места на общината чрез реконструкция на съществуващи и изграждане на нова инфраструктура като по този начин се стимулира устойчивото развитие на общината, визират целите на проекта. Изпълнител на СМР е „ГЕРТ ГРУП“ ООД.

„Този път е правен последно през 1982 г. с един валяк и много доброволен труд на местното население. За ремонта му се загуби една година, след като бе одобрен проекта, заради обжалване на избора на изпълнител. Вече може да се поздравим със старта на проекта, каза кметът на общината Румен Пехливанов. Предстои да стартираме проект за ремонта на още 7 км пътни отсечки в общината, като целта ни е за празника на града да се поздравим с изцяло ремонтирана общинска пътна мрежа. Благодаря на Общинския съвет за подкрепата“, допълни Пехливанов. Той пожела на жителите на Рибница, което е и родното му място да се радват на придобивката и ги помоли да изтърпят неудобството от предстоящите ремонтни дейности. 100 работни места ще бъдат осигурени по проект за ремонт на три пътни отсечки в Община Рудозем.

Вирни се горе