Разкрасяват Смолян с над 10 000 стръка летни цветя

Разкрасяват  Смолян с над 10 000 стръка летни цветя

Разкрасяват Смолян с над 10 000 стръка летни цветя. От днес започна лятното зацветяване на областния град, като само на площад „България” и пространството между общинска и областна администрации, Съдебната палата и пощата ще бъдат засадени около 4700 цветя. Следващата седмица акцията ще обхване централните зони на кварталите Устово и Райково, както и Стария център на Смолян.

Служители от отдела по озеленяване към „Титан Клинър”, под ръководството на ландшафтния архитект на фирмата инж. Людмил Гочев и ландшафтния архитект на община Смолян инж. Йордан Атанасов, оформят цветни фигури в градинките и жардериерите.

Летния, цветен облик на Смолян ще се оформи със стотици корени от видовете колеос, тегетис, казаня, салвия, клеоме, циганче, петунии, бегонии, кученце . За първи път в областния град се засаждат жълт колеос. Останалите видове са селектирани като най-устойчиви и адаптивни спрямо климата и почвения състав на Смолян. Засаждането на летните видове ще продължи около 2 седмици, като за началото на летния туристически сезон града ще е по-красив и цветен.

От община Смолян и почистващата фирма „Титан Клинър” призовават гражданите да не крадат цветята, тъй като те са на всички и за благото на града. С кражбата се нанася щета на общинския бюджет, откъдето се закупуват растенията. От двете институции ще осигурят и охрана около рисковите градинки, които най-често са обект на посегателства.

Вирни се горе