Разчистиха свлачищата, блокирали пътя Смолян-Мугла

Разчистиха свлачищата, блокирали пътя Смолян-Мугла

Разчистиха свлачищата, блокирали пътя Смолян-Мугла. Акцията по разчистването продължи повече от 15 часа, като в нея се включиха два багера и 10 служители на фирма „Титан Клинър” . Ръководителят на акцията инж. Здравко Перчемлиев обясни, че от пътното платно са премахнати около 100 кубика камъни и пръст, както и около 10 ели, повлечени със земната маса,съобщиха от пресцентъра на фирма “Титан Клинър”.

За премахването на дърветата са използвани и моторни триони. Едното свлачище се е образувало в скала до пътя. Според инж. Перчемлиев заради валежите и снеготопенето има опасност от скалата да продължат да се свличат камъни, затова водачите трябва да са изключително внимателни, когато пътуват по направлението. След пълното стопяване на снеговете ще се направи оценка на свлачищата, за да се предприемат мерки за тяхното укрепване и дрениране.

В Смолян и региона продължава да вали дъжд. Пътните настилки навсякъде са мокри и хлъзгави, а заради мрачното време видимостта е намалена. Почти по всички направления, просичащи планината има опасност от падащи камъни.

Вирни се горе