Разчистиха пътя за Мугла, обстановката в Смолян се влошава

Разчистиха пътя за Мугла, обстановката в Смолян се влошава

Пътят Смолян – Мугла вече е отворен за движение, съобщиха от “Титан Клинър”. В 18.00 часа падналата снежна маса на шосето, вследствие на лавина, бе почистена. Пътят е проходим при зимни условия, задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета. Водачите трябва да са изключително внимателни, тъй като има опасност от нови свличания.

В Смолян вали дъжд, а по високите части на областта сняг. Заради мъгла видимостта е намалена до 100 м. Пътищата в региона са мокри и хлъзгави, а на места частично заледени. В Смолян главните пътни артерии и второкласните улици са почистени до асфалт, като заради обилното снеготопене се стичат потоци с вода, а в равните улици има големи локви. Продължава почистването на тесните и третокласни улици, по които все още има киша, а на места лед, които затрудняват движението. По проблемните участъци машините ще работят през цялата нощ. Над 1600 м. вече вали сняг, заради което е препоръчително да носите вериги. През днешния ден общо 9 машини на пет фирми работиха по извозването на сняг от Смолян, Райково и Устово. Акцията ще продължи и през утрешния ден, като се очаква от града да се премахнат около 1000 тона лед и сняг от улиците.

Според метеорологичната справка тази нощ ще вали дъжд, а над 1600 м. сняг. По данни на Метеорологичната станция на връх Рожен най-много сняг има на Пампорово – около 160 см. На Рожен снежната покривка е 143 см., 55 см. в Чепеларе, 31 см. в Смолян, 25 см. в Девин, 12 см. в Златоград. В района на село Манастир снежната покривка е 121 см., а в село Давидково, община Баните – 35 см.

Вирни се горе