Пуснаха безплатен интернет в Златоград, зам.-министърът на транспорта откри мрежата

Пуснаха безплатен интернет в Златоград, зам.-министърът на транспорта откри мрежата

Златоград е първата погранична община, която е оборудвана с безплатен безжичен интернет по съвместна инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Международния съюз по далекосъобщенията. Зоната за свободен достъп до световната мрежа обхваща около 20 декара и бе открита днес от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

„Технологията ще позволи на 7000 жители на общината да ползват безплатен интернет за информация, услуги и общуване с близки и приятели“, каза по време на откриването заместник-министърът. Дарението е на стойност 15 000 швейцарски франка и включва средства за поддържането и използването на инсталираното оборудване.

Валери Борисов припомни, че по инициатива на МТИТС, Международният съюз по далекосъобщения е финансирал през 2012 г. оборудването на 10 работни места (хардуер, софтуер и съоръжения) в две училища за деца със зрителни увреждания в София (училище „Луи Брайл”) и във Варна (училище „Проф. д-р Иван Шишманов”). През 2014 г. бе осигурено компютърно и софтуерно оборудване за Дом за стари хора със зрителни увреждания в Добрич.

На церемонията присъстваха кмета на община Смолян Николай Мелемов и кмета на община Златоград Мирослав Янчев.

Вирни се горе