Провериха какъв хляб продават в Девин, не откриха нередности

Провериха какъв хляб продават в Девин, не откриха нередности

Служители на звено за защита на потребителите в община Девин, съвместно с главна дирекция „Метрологичен надзор”, гр. Пловдив, извършиха съвместна проверка на няколко обекти в Девин. Те са свързани с качеството на хранителните стоки, предлагани в търговските обекти в Девин. По-конкретно контролните органи следяха средно тегло на няколко вида хляб, пакетирането и качествата му, съобщиха от грпада на минералната вода.

Нарушения относно пакетирането, съхранението и др. на по–известни марки хляб /”Мак”, „Чино” и др. фирми/ предпочитани от потребителите в Девин не бяха констатирани. Жителите и гостите на Девин могат да бъдат спокойни относно качеството на предлагания хляб по време на великденските празници в Девин, обясниха от общинската администрация.

Ръководството на ОбА Девин се обръща към гражданите на общината при съмнения за нередности в теглото, опаковката и други, да сигнализират кмета на общината. Сигналите се подават в писмен вид. Общината ще поеме необходимия контрол за защита правата на потребителите, обещаха от администрацията на кмета Цветалин Пенков.

Вирни се горе