Прокуратурата повдигна обвинение срещу секретаря на община Смолян за двойно гласуване

Прокуратурата повдигна обвинение срещу секретаря на община Смолян за двойно гласуване

Районна прокуратура – Смолян повдигна обвинение срещу секретаря на община Смолян Момчил Николов, за двойно гласуване по време на първия тур на президентските избори, предаде Дарик.

„Повдигнато е обвинение срещу 47-годишен мъж, затова че на 6 ноември 2016 г. двукратно е упражнил избирателното си право в секционна комисия в Смолян“, коментираха от държавното обвинение. Николов веднъж е гласувал с бюлетина, а повторно – и машинно. Според тях, членът по който е обвинен, предвижда пробация и парична санкция от 500 до 2 000 лв.

„Има повдигнато обвинение, но немога да коментирам повече“, добави районният прокурор на Смолян Георги Карпаров, преда екип на Дарик. Според него, тепърва ще се разглежда защитната теза на обвиняемия, като предстои и разпити на още свидетели, след което ще стане ясно окончателното становище на прокуратурата по случая и дали той ще влезне в съдебна зала.

Припомняме ви, че сигналът за двойно гласуване бе подаден в деня на първия тур от централата на БСП – Смолян, като в съобщение до медиите, те упоменаха, че жалбата е срещу секретаря на община Смолян Момчил Николов. Николов потвърди пред Дарик, че обвинението е срещу него. Според секретаря на общината, е нямало никакъв умисъл в действията му и случилото се го отдава на незнание. „Незнание, не съм човек, който да прави подобно нещо умишлено. Мислих, че е пробно и с тази мисъл, попитах комисията дали е активиран бутонът. Комисията беше от 9 човека и никой от тях не ми каза, че това не е редно“, коментира Николов.

Вирни се горе