„Работилница за родители " ще заработи през октомври в община Смолян

„Работилница за родители " ще заработи през октомври в община Смолян

От месец октомври 2014 година Община Смолян ще реализира за втора поредна година Програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” по проект на УНИЦЕФ – България.

Родителите, които желаят да се включат в „Работилница за родители – да пораснем заедно”, могат да направят това като попълнят форма за първоначално записване, която е публикувана на сайта на Община Смолян или да я вземат от стая №215 на общинска администрация – Смолян – Румяна Караманолова – главен експерт в Дирекция „ОД и З”. Попълнената форма може да се изпраща по електронен път на адрес: smol@abv.bg или да се подаде в стая №215 на общинска администрация – Смолян.

Краен срок за подаване на попълнените форми е 29. 09. 2014 г. Телефон за контакти 0301/6-76-37. Сесиите ще се провеждат в сградата на Община Смолян, ет. 3, стая №343 в удобно за родителите време.

Програма ”Работилница за родители – да пораснем заедно” е предназначена за родители на деца от 0 до 4 години и в основата и са залегнали съвременните разбирания за развитие на детето през периода на най-ранното детство и ролята на родителите и семейната среда за разгръщане на потенциала на детската личност. Програмата използва методите на групова работа. Тя се състои от 12 тематично свързани сесии, всяка с продължителност от 2 часа, които се провеждат в удобно за родителите време. Сесиите се водят от екип от специалисти (психолози, педагози, социални работници) с познания за ранното детско развитие. Те включват кратки лекции, образователни филмчета, презентации, дискусии и работа в малки групи по различни теми.

Вирни се горе