Привличат община Чепеларе във Фонда за развитие на летище „Пловдив”

Привличат община Чепеларе във Фонда за развитие на летище „Пловдив”

Спешно заседание на Фонда за развитие на летище „Пловдив” се проведе на територията на аеропорта. Срещата бе по инициатива на директора на летище Пловдив Дойчин Ангелов. На заседанието присъстваха кметовете на шест общини – Чепеларе, Хисаря, Калояново, Асеновград, Куклен и Първомай. Градоначалниците се обединиха около тезата, че Фонда за развитие на летището има голям ресурс и набелязаха конкретни мерки за присъединяването на още общини във Фонда.

Очаква се до края на февруари да се съберат на едно място общините от Южен-Централен район и областните управители, за да се разяснят ползите от членуването им във Фонда за развитие на летище „Пловдив”. Всички кметове са поели ангажимент да лобират за това и пред свои колеги, с които имат добри контакти.

Срещата на общините от Южен-Централен район е подкрепена от министъра на транспорта Ивайло Московски, областният управител на Пловдив Здравко Димитров и заместник-министърът по туризма Иво Маринов.

Кметовете са притеснени, че има вариант авиокомпания „Райънеър” да спре сега действащите линии. Те са категорични, че това ще бъде голяма загуба за жителите на региона, затова взеха решение да проведат спешни разговори с превозвача и да дадат гаранции, че Фонда ще продължи да се разраства, въпреки излизането от него на пловдивската община.

Вирни се горе