Приключи инициативата “Мисия Смолян 2012”, 576 младежи направиха общината по-красива за 30 дни

Приключи инициативата “Мисия Смолян 2012”, 576 младежи направиха общината по-красива за 30 дни

Официално приключи младежката кампания “Мисия Смолян 2012”. В продължение на 30 дни, в периода от 16 юли до 24 август 576 младежа на възраст от 15 до 18 години почистваха и разкрасяваха Смолян и 22 села в общината. 175 младежи участваха в селата, а останалите работиха по обектите в областния аград. Заради огромния интерес на младите хора към кампанията, организирана от община Смолян и почистващата фирма “Титан Клинър” участниците бяха разделени на три смени по 10 дни. Работата, свършена от участниците в инициативата е огромна. Събрани са над 20 тона отпадъци, разчистени са улици и стълбища, пустеещи с години. Облагородени са междублокови пространства, стълбища и площадки, които никога не са били в полезрението на кампаниите за масово почистване, отчетоха организаторите на инициативата.

Огромна по обем работа е свършена от младите и по селата, където в дейностите по почистване и поддръжка са включени малко хора. Въпреки горещините няма нито един загубен работен ден. За дейността си младежите бяха стимулирани с по 10лв. на ден. Особено важна роля в провеждането на кампанията имаха и членовете на младежка компания “Джуниър Криейшън” от Професионалната гимназия по икономика “Каръл Маркс”, които бяха преки ръководители на младежките бригади. Секретарят на община Смолян Замфир Копчев даде много висока оценка за работата и постигнатите резултати от младите хора.

„Целта ни бе постиганта – това бе една изцяло младежка кампания, целяща да се погрижим за децата на Смолян през лятото, като осмислим почивните им дни и се постараем да организират средата, от която се нуждаят", заяви Копчев. Той обясни, че тя е сплотила младите хора, допринесла е за интеграцията и тяхната социализация, а и не на последно място – подпомогнала е семейните бюджети за лятната почивка и в навечерието на новата учебна година.

Младежите, участвали в “Мисия Смолян” също са щастливи и доволни от постигнатите резултати в рамките на инициативата. Те пожелаха догодина кметът Николай Мелемов да организира “Мисия Смолян 2013” като една успешна и благородна инициатива.

Вирни се горе