Преструктурират Фолклорен ансамбъл "Родопа"-Смолян

Преструктурират Фолклорен ансамбъл "Родопа"-Смолян

Общинските съветници в местният парламент в Смолян гласуваха единодушно преструктурирането на Фолклорен ансамбъл „Родопа”. Той преминава към читалище „Кирил Маджаров".

След като кметът Николай Мелемов запозна съветниците с мотивите за преструктурирането, ОбС-Смолян даде съгласие ФА „Родопа” – Смолян да бъде включен в структурата на НЧ „Кирил Маджаров-1866” с 30 субсидирани бройки и съответните средства по стандарта на читалищата за 2014 г. ФА „Родопа” – Смолян ще бъде дофинансиран със средства от собствените приходи на Община Смолян, считано от 01.01.2014 г., на основание чл.8, ал.4 от Закона за общинските бюджети.

Поради възникналите затруднения Фолклорен ансамбъл да бъде финансиран изцяло от местни приходи на Община Смолян, през настоящата бюджетна 2013 година беше осигурена възможност Ансамбълът да получи субсидия като делегирана от държавата дейност през НЧ „Кирил Маджаров-1866” с 30 субсидирани бройки, със стандарт за 2013 г. в размер на 6 271 лв. годишно за една субсидирана бройка.

За да получава Ансамбълът субсидия като делегирана от държавата дейност се наложи и преструктурирането на културната институция.

Вирни се горе