Председателите на местните парламенти на Смолян и Ксанти се договориха да провеждат съвместни заседания

Председателите на местните парламенти на Смолян и Ксанти се договориха да провеждат съвместни заседания

Председателите на местните парламенти на Смолян и Ксанти се договориха да провеждат съвместни заседания на общинските съвети,съобщиха от пресцентъра на общината.

Председателите на местните парламенти на Смолян и Ксанти се договориха да провеждат съвместни заседания на общинските съвети, за да си бъдат полезни в управлението и трансграничното сътрудничествто. Това съобщи председателят на ОбС Филип Топов, който заедно със съветници от местния парламент проведоха работна среща в Ксанти с участието на председателя на Обс Хараламбос Димархопулос и зам.-кметовете Димитри Бенис и Панайотис Таранидис. Във форума се включиха градоначалникът Николай Мелемов и главният финансист на община Смолян Венера Аръчкова.

Местните власти от двете страни на границата обсъдиха трансграничното сътрудничество, дейности и участие по съвместни проекти. Най-дискутирана е била темата за ускоряване процедурите по проектиране и изграждане на трансграничния път Рудозем-Ксанти от гръцка страна и лобирането за това на правителствено ниво. Съвсем скоро ще се изготви и съвместен уеб сайт „Два града без граници”, който ще рекламира туристическите забележителности на Смолян и Ксанти.

Вирни се горе