Празник на любителското художествено творчество се проведе в Златоград

Празник на любителското художествено  творчество се проведе в Златоград

С традиционно шествие самодейците от читалищата на гр.Златоград, с.Ерма река и с.Долен се отправиха към ресторант „Александър”, за да представят своята празнична програма. Водени от гайдарски състав „Дельо войвода” и кукерската група „Бешбеши”на читалището в с Долен самодейците предизвикаха възторга на граждани и гости на града. Празника беше почетен и от областния управител Недялко Славов, председателя на Общински съвет Емилия Кръстева, спонсора на читалището Александър Митушев.

Празничната програма започна с поздравление на кмета на общината Мирослав Янчев, който връчи грамоти от Съюза на народните читалища за групите от читалищата в Златоград , с. Ерма река, и с. Долен. Програмата включваше изпълненията на певческите групи: ДПФ ”Надежда”, Младежка битова група, Мъжка битова група, ГСГП „Златен полъх” Женска битова група /с.Ерма река/ . и индивидуалните изпълнители: Сергей Билянов, Роска Маринова и Христо Чаушев.. Гайдарите завладяха със своите изпълнения присъстващите , а танцовите умения бяха представени с изпълненията на Танцов състав „Акрани” , ТС”Искрици”/с.Долен/ и дамите от Клуб „Първи на хорото” и клуб „Хоро” /с.Долен/. В програмата беше включено и изпращането на зрелостниците от Златоград и с.Долен, които участват в художествените колективи. Пламен Чингаров – председател на читалището в Златоград връчи на учениците грамоти и символични подаръци.

Самодейците показаха за пореден път ,че с техните изпълнения завладяват сърцата ,че умеят да пеят ,танцуват и да се веселят, съобщи Зорка Хаджиева , ОНЧ” „Просвета-1908”.

Вирни се горе