Правят четвърти опит в Смолян за тегленето на нов заем от 10 млн.лв.

Правят четвърти опит в Смолян за тегленето на нов заем от 10 млн.лв.

Днес ръководството на Община Смолян ще се опита за четвърти път да убеди общинските съветници, че е необходимо тегленето на нов заем в размер на 10 млн. лв. Това ще стане на редовното заседание на Общински съвет – Смолян, което е от 15 часа в Сесийната зала на общинската администрация. Предложението за облигационния заем е на кмета на общината Николай Мелемов. Според вносителя на докладната, средствата ще бъдат използвани за рефинансиране на съществуващ дълг.

Първият опит за изтеглянето на заема в началото на пролетта бе неуспешен, тъй като управляващите не успяха да съберат нужните гласове. При втория опит миналия месец, Мелемов изтегли докладната в последния момент, като се обоснова с поискани допълнения от страна на комисията в искането за кредит, но простата сметка на присъстващите съветници показваше, че отново управляващите нямат мнозинство. Последният път също не стигнаха гласовете на мнозинството, след като един съветник от ГЕРБ отсъстваше, а друг от същата група не подкрепи предложението.

На днешното заседание на ОбС- Смолян ще бъдат разгледани общо 24 точки, между които продажба на имоти, кандидатстване на Община Смолян в програмата на Проект „Красива България” и др.

Вирни се горе