Поздравление от кмета на община Доспат за Първия учебен ден

 Поздравление от кмета на община Доспат за Първия учебен ден

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

СКЪПИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

Изключително ми е приятно да ви поздравя по повод първия учебен ден и да ви пожелая успех през новата 2018/2019 учебна година! Отново е септември, отново настъпи денят, в който по традиция се открива учебната година в българското училище! Първият учебен ден е онзи невероятен миг от живота на всеки човек, който остава завинаги като топъл спомен за най-добрия учител, за най-веселите мигове в клас и за приятелство за цял живот. И тази година усмивки от празнично настроение огряват лицата Ви. На този ден най-много се вълнуват малките първокласници, които за първи път ще прекрачат прага на училището.

Тази учебна година е специална за най-голямото учебно заведение на територията на Община Доспат – СУ „Д. Благоев”. Всички деца ще прекрачат прага на едно ново училище, изцяло ремонтирано и обновено. Това стана благодарение на средствата (в размер на близо един милион лева), които осигури г-н Бойко Борисов, Министър председател на Р България. Това е доказателство, че образованието е изключителен приоритет на общинското ръководство и правителството.

Няма по-висша ценност за всеки родител от това да даде добро възпитание на детето си. На Вас уважаеми учители поверяваме най-свидното, смисъла на живота ни – нашите деца. Какво по-хубаво от това, чрез Вашият професионализъм, благородство и всеотдайност, да дадете на бъдещите поколения увереност и сила, с които да вървят напред.

Желая Ви здраве и успехи в отговорната мисия!

На Вас скъпи ученици желая успех в овладяването на знанията, а Вие родители насърчавайте и подкрепяйте техните бъдещи начинания!

На добър час!

инж. Елин Радев

Кмет на Община Доспат

Вирни се горе