Поздравление на кмета на община Доспат по случай Трети март

 Поздравление на кмета на община Доспат по случай Трети март

Уважаеми жители и гости на община Доспат,

Свободата на Отечеството ни е родена преди 138 години, на 3 март – на онзи 3 март, когато в малкото градче Сан Стефано се полагат подписите, сложили края на Руско-турската война. И вече повече от век това е един от дните в календара ни, в който народът ни свежда глава пред подвига на руските, румънските и финските войни, на българските опълченци и всички знайни и незнайни воини дали живота си за свободна България!

Нека предадем и на децата си завета да тачат и пазят, да обичат Отечеството си и да градят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя нов, по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България.

Днес, когато честваме Освобождението на България ние отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност, особено сега, когато сме част от Обединена Европа.

За нас, свободата е символ на достойнството ни като народ и на нашата отговорност пред бъдещето. Затова нека да предадем на децата си завета да тачат и пазят свободата, да обичат Отечеството си и да строят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя нов, по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България.

Честит Национален празник!

Поклон пред величието на всички знайни и незнайни мъже и жени, дали живота си за свободна България!

Елин Радев – кмет на община Доспат

Вирни се горе