Повече от два часа дебати в ОбС Смолян, ще се стигне ли до консенсус за заема

Повече от два часа дебати в ОбС Смолян, ще се стигне ли до консенсус за заема

ОбС Смолян прие предложението за поемане на временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България в размер на 3 950 000 лв.

Повече от два часа продължават дебатите в сесийната зала на Общинския съвет на Смолян. Днес се провежда извънредно заседание, на което отново единствената точка в дневния ред е предложение за поемане на временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България в размер на 3 950 000 лв. Вчера бяха включени допълнително още две точки в дневния ред.

В началото на заседанието имаше предложение от съветници на КРОС и БСП точката да отпадне и да се гласува след седмица,заради неяснота по отношение на финансовото състояние на общината. Предложрнието обаче не се прие и дебатите започнаха. Вече повече от два часа общинските съветници от всички политически партии обсъждат предложението, внесено от Ангел Безергянов – ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ.

Какво ще реши Общинският съвет на Смолян, очаквайте подробности, след края на заседанието!

След близо 3 часа дебати общинските съветници с 15 гласа “за”, 3-ма “против” и 9 “въздържал се” приеха предложението за поемане на временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България в размер на 3 950 000 лв.

Вирни се горе