Повече доброволци в Кампанията „Да изчистим България за един ден” в община Доспат

Повече доброволци в Кампанията „Да изчистим България за един ден” в община Доспат

Броят на доброволците, включили се в Националната кампания „Да изчистим България за един ден” е по-голям – с около 100 души, отчита Бисер Чаушев – зам.кмет на Община Доспат. 638 души, в т.ч. 185 души педагогически и непедагогически персонал от детските градини и училищата взеха участие.

Той каза, че в Кампанията се включиха масово ученици и деца от подготвителните групи общо 865 на брой. Участието на подрастващото поколение е с голям заряд от гледна точка на възпитателния ефект. Тук директорите оказаха необходимото съдействие за да участват възпитаниците им в Кампанията.

Зам.кметът отчита още, че са ликвидирани общо 19 нововъзникнали малки нерегламентирани сметища в различните населени места.

Събраните количества отпадък ще се отчетат след окончателното им извозване на депото в Барутин в следващите 1-2 дни.

Обхваната бе цялата територия на общината.

Считаме, че чрез участието на доброволци в днешния ден, придадохме още по-приветлив вид на населените места и цялата територия.

Всички доброволци в Кампанията бяха своевременно снабдени с торби и предпазни средства.

Доброволците показаха чувство на дисциплина и отговорност, което се изразява в достатъчното количества събрани отпадъци.

Считаме, че бяхме съпричастни изцяло към идеята на Би Ти Ви „Да изчистим България за един ден”, и това най-вероятно ще се превърне в последователна традиция и през следващите години, заключава Чаушев.

Идеята е изключително полезна и следва да бъде подкрепяна и приз следващите години с оглед на поддържане на околна среда чиста, жизнена и приветлива.

Природата ни е изключително благодатна спрямо нас и ние трябва да й се отплащаме.

Вирни се горе