Посланикът на Финландия посети Чепеларе

Посланикът на Финландия посети Чепеларе

Kметът на Община Чепеларе Славка Чакърова, заедно със своите заместници и секретаря на Общината посрещнаха Нейно Превъзходителство Пееви Блиники – посланик на Република Финландия в България.

Срещата бе по повод посещението й във фабриката за ски „Амер Спортс България“, която е дъщерна фирма на „Амер Спортс Груп“ със седалище Финландия. „Амер Спортс България“ е най-големия производител на ски в света и най-голямото предприятие в Смолянска област.

Г-жа Чакърова представи накратко Община Чепеларе в икономически, туристически, културен, образователен и спортен аспект. Най-обсъждани бяха темите за обединението на двете ски зони в една – „Пампорово – Мечи чал“ и влиянието на „Амер Спортс България“ в региона.

Блиники бе очарована от природата и възможностите за туризъм през цялата година. Тя се надява, чрез рекламата на новия ски-център „Пампорово – Мечи чал“ все повече туристи да посещават Родопите, чието име тя изговаря без затруднение.

Зам.– кметът Георги Костадинов наблегна на развитието на спортните клубове и разясни връзката между традициите и успехите в спорта с произвеждането на ски в Чепеларе. Сподели още, че финландската „Амер Спортс Груп“ може да е спокойна, че има достойни представители в лицето на ръковдството на „Амер Спортс България“ и винаги са добре дошли.

Пантелей Мемцов – зам.-кмет на Община Чепеларе обърна внимание на предстоящия Интерски Конгрес през 2019 година в Пампорово, където ски – учители от цял свят ще обменят опит, което само по себе си говори за нивото на световния курорт.

Срещата завърши с покана за предстоящите празници по случай 24 май – Празник на град Чепеларе, които се честват в продължение на цял месец.

Вирни се горе