Полицията провери 47 МПС, спипа 5-ма водачи с алкохол в Смолян

 Полицията провери 47 МПС, спипа 5-ма водачи с алкохол в Смолян

По заповед на директора на ОД МВР – Смолян за времето от 18.30 ч. на 08.07.2016 г. до 06.30 ч. на 09.07.2016 г. на територията, обслужвана от РУ-Смолян, се проведе специализирана полицейска операция на тема: „Управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества“ и от неправоспособни водачи“, с цел подобряване на безопасността на движението. СПО е съвместна инициатива с Районна прокуратура-гр. Смолян.

Общо на територията на РУ-Смолян са проверени 47 водачи на моторни превозни средства.

21 нарушения са установени от служителите на сектор „Пътна полиция“ и от РУ-Смолян, за които са съставени 10 АУАН и 9 фиша по Закона за движение по пътищата.

В района на община Смолян са установени 5 лица да шофират след употреба на алкохол, срещу трима от тях са започнати незабавни производства и са задържани за срок до 24 часа в РУ-Смолян. Нарушителите са спирани и санкционирани на място от служители в съвместни екипи на сектор “Пътна полиция” и РУ – Смолян при ОД МВР – Смолян. Реализираната мащабна полицейска операция се проведе с цел предотвратяване на пътнотранспортни по време на почивните дни.

Вирни се горе