Похвалиха община Смолян за провеждане на Зимно предизвикателство`2016 и популяризиране на спорта

Похвалиха община Смолян за провеждане на Зимно предизвикателство`2016 и популяризиране на спорта

Община Смолян получи плакет за организирането и провеждането на Зимно предизвикателство`2016 и популяризиране на спорта за всички. Наградата се дава от Министерството на младежта и спорта и Българската асоциация спорт за всички /БАСВ/. В Зимния поход, който се проведа в рамките на инициативата, се включиха 350 деца и ученици от 4 училища, 7 детски градини, както и възрастни.

Маршрутът беше от хижа „Перелик” до връх Перелик. Походът бе с дистанция от 6 километра за учениците и техните родители в едната посока и се проведе в истинска снежна обстановка, коментира Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в община Смолян. Детските градини се включиха в похода с около километър разстояние, след което се настаниха на подходяща поляна и се забавляваха с различни игри и правене на снежни фигури с подръчни материали, посочи Керкелова. За учениците е имало организирана викторина и томбола. На победителите са раздадени 52 награди, осигурени от община Смолян, БАСВ и ресторант „Черният кон“ – Райко Папучаров. Община Смолян осигури и лакомства за всички участници в Зимното Предизвикателство`2016 г .

Общината благодари на всички участници, които се включиха в зимната спортна надпревара.

Организатор на кампанията Зимно предизвикателство`2016 в национален мащаб е БАСВ съвместно с Министерството на младежта и спорта. На местно ниво е община Смолян съвместно с Пампорово АД, Сдружение „Фън ин дъ маунтийн”, фондация „Изкуството да живееш”, Кока-кола, Спортни клубове, РИО – Смолян, ресторант „Черният кон“ – Райко Папучаров и „Пампорово – бус“ ЕТ Албен Чавдаров.

Вирни се горе