Подобрява се пътната обстановка в Смолянско, остават ограниченията за движение по високите части на областта

Подобрява се пътната обстановка в Смолянско, остават ограниченията за движение по високите части на областта

Пътната обстановка на територията на общините Смолян, Чепеларе и Мадан се подобрява след обилния снеговалеж през деня. Към 18.00 часа валежите от сняг навсякъде са спрели, а температурата е около 0 градуса. 11 машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” разчистват и обработват с пясък и сол общинската пътна мрежа в Смолян и направленията за селата Смолян и Турян. В областния град първостепенните и второстепенни улици са почистени до асфалт, само в крайните и високи квартали все още има заснежени настилки. Снежната покривка в община Смолян е между 5 и 15см., като най-дебела е в района на връх Новак по пътя за Мугла. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Турян и Смолян- Мугла.

В община Чепеларе пътищата са проходими при зимни условия, без въведени ограничения. Две машини на „Титан” разчистват общинската пътна мрежа. Остават в сила ограниченията за движение и през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Печинско.

Тази нощ и утре времето ще остане студено с температури около минус 6 градуса. Заради опасността от поледици от пет автомобила ще опесъчават общинските улици в Смолян още след полунощ.

Вирни се горе