Почистват реките в Чепеларе

Почистват реките в Чепеларе

В изпълнение на Заповед № РД-ОП-9/ 04.02.2014г. на Министъра на околната среда и водите, относно почистването на замърсявания с отпадъци на всички речни корита и прилежащите им територии, Ви приканваме да се включите в организираната акция от Община Чепеларе за почистване на речните корита, която ще се проведе в периода 28-04.04.2016г.

Отправяме апел към Вас, да не изхвърляте строителни и битови отпадъци в речните корита и нерегламентирани за целта места. Нека всички заедно се грижим повече за реките, за да избегнем евентуални бедствия при проливни дъждове. Почистването на речните корита и прилежащите им площи от отпадъци е в изпълнение на ежегодните планови дейности на община Чепеларе. Призоваваме Ви за съдействие и помощ.

Почистването включва, както замърсени със строителни и битови отпадъци райони, така и поддържането на цялата територия на общината чиста.

Забранява се изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места. Молим, ако забележите замърсени зони да сигнализирате на тел. 03051/8145 (Обшинска администрация Чепеларе). Контролът по изхвърлянето на строителни и битови отпадъци ще бъде строг, предвидените санкции за нарушителите са в размер на 2000 лева, съгласно действащите нормативни уредби в Община Чепеларе.

Вирни се горе