По проект ще актуализират плана за развитие на Община Смолян

По проект ще актуализират плана за развитие на Община Смолян

Секретарят на община Смолян Замфир Копчев представи днес основните цели и дейности по проект „По-добри политики чрез партньорство и участие на заинтересованите страни”, който се финансира по Оперативна програма „Административен капацитет” /ОПАК/ 2007-2013, Приоритетна ос I „Добро управление”, подприоритет 1.3. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”.

Общата цел на проекта е подобряване процеса на стратегическо планиране в община Смолян с участието на заинтересованите страни. Специфичните му цели включват подобряване на капацитета на местно ниво за извършване на дейности по стратегическо планиране, реализиране на необходими подготвителни дейности за актуализация на общински план за развитие през периода 2007 – 2013 г. Предвижда се проучване и прилагане на добри практики от други държави – членки на Европейския съюз за стратегическо планиране в партньорство със заинтересовани страни, поясни пред медиите Копчев. Периодът на изпълнение на проекта е 18 месеца, а стойността му е 342 880 лв.

Целевите групи, към които е насочен, са община Смолян, Общински съвет – Смолян и социални партньори.

Това е втори проект на Общината по ОПАК. Идеята е да се изготви детайлно проучване и анализ на икономическите и социални характеристики и тенденции в община Смолян, които да подготвят приоритетите за следващия планов период. Изготвените препоръки ще бъдат включени в актуализирания Общински план за развитие, посочи Копчев, който е и ръководител на проекта.

Вирни се горе