Плакет от кмета Мелемов и награди получават победителите в конкурса „Добротата в моя клас”

Плакет от кмета Мелемов и награди получават победителите в конкурса „Добротата в моя клас”

Вече са ясни победителите в конкурса „Добротата в моя клас”. Кампанията бе обявена и стартира през месец февруари т.г. под мотото „Живот без агресия и без дрога”. Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните / МКБППМН/ и Превантивно – информационен център по наркотични вещества, Младежки общински ученически съвет към Община Смолян и Инспектори Детска педагогическа стая към РУ на МВР.

Инициаторите са имали желание и стремеж да ангажират мисленето на нашите деца с полезни, приятни и положителни начинания. Целта е младите хора да се включат в едно своеобразно състезание изискващо – доброта, толерантност, дисциплина, благотворителност, постижения и активност. В състезанието се включиха ученици по паралелки и училища както следва: Начален етап:

  1. ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” – ІІІ „В клас;

  2. ОУ „Юрий Гагарин” – ІІІ клас.

Среден курс:

  1. ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” – VІ „А” клас;

  2. СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – VІ „А” клас;

  3. ОУ „Юрий Гагарин” – V клас;

  4. ОУ „Юрий Гагарин” – VІІ клас.

Горен курс:

  1. СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – ІХ „А” клас;

  2. ПГПЧЕ „Иван Вазов” – ХІ „В” клас.

В групата на най-малките ученици се отличават ІІІ „В” клас от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” с проявеното милосърдие, съпричастност и лична грижа към болен съученик. Децата проявят интерес и взимат участие в социални и обществени каузи, благотворителни базари и концерти.

Най-многобройни са инициативите при децата от среден курс. VІІ клас от ОУ „Юрий Гагарин” се откроява от останалите участници по многобройните активности, свързани с благотворителност, толерантност и непримиримост към агресията на пътя и в училище, грижа към чистота в природата и хармонията в човешките отношения.

Похвална е дейността на учениците от Езикова гимназия „Иван Вазов” – ХІ „В” клас, заради заявената гражданска позиция към актуални теми от социалния живот, чрез организиране на ежегодни благотворителни концерти и базари в помощ на нуждаещи се хора. Активна е дейността на класа и участието им в множество училищни и международни проекти.

Дейни в училищния и обществен живот са и учениците от ІХ „А” клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, които проявяват грижа към по-малките ученици, толерантност към съучениците си и активни в училищни и обществени прояви.

Благодарим на всички класове, които се включиха в инициативата и споделиха за толерантността, уважението и благотворителността. Вярваме, че всяко дете е добро, но всички деца обединени в една кауза се превръщат в добротворци, заяви зам.-кметът Марин Захариев, който е и председател на МКБППМН.

Плакет от кмета Николай Мелемов и награди получават победителите в конкурса „Добротата в моя клас”. Наградата на ХІ “В” клас от Езикова гимназия „Иван Вазов” ще бъде връчена в петък, 9 юни, в 9,45 часа в класна стая №406.

Вирни се горе