Периодът от април до октомври е пожароопасен, хората трябва стриктно да спазват противопожарните правила

 Периодът от  април до октомври е  пожароопасен, хората трябва  стриктно да спазват противопожарните правила

За недопускане на пожари, в резерватите на територията на община Смолян, се забранява паленето на огън при почистване на имоти

Започна кампания за предотвратяване възникването на пожари, ограничаване на тяхното развитие, разпространение, успешно гасене и осигуряване на пожарна безопасност в защитените територии – изключителна държавна собственост – резервати и поддържани резервати. По този повод в община Смолян е постъпило писмо от директора на РИОСВ –Смолян в което са дадени предписания.

Периодът от април до октомври е определен като пожароопасен сезон.

Хората трябва стриктно да спазват противопожарните правила, да не допускат палене на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви.

Повишена бдителност по отношение противопожарната безопасност трябва да проявят пастири,козари, пчелари, ловци, туристи, собственици на вилни и замеделски имоти.

Поради завишения риск от пожари, вследствие на селско-стопанските дейности в гори и земи около защитени територии и за недопускане на пожари в резерватите на цялата територия на община Смолян се забранява паленето на огън при почистване на имоти, стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви. На нарушителите ще бъдат налагани санкции до 500 лв.

Вирни се горе