Пътят Пловдив- Смолян остава затворен заради свлачище

Пътят  Пловдив- Смолян остава затворен заради свлачище

Остава ограничението в движението по път II-86 Асеновград – Смолян, съобщиха от АПИ. Шофьорите могат да ползват обходен маршрут по път III-866 Кричим – Девин. Пътуването по пътя Смолян-Пловдив остава блокирано, поради свличането на земна маса от силното преовлажняване на ската. Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров е на свлачището заедно с експерти от агенцията. Екипи на пътноподдържащите фирми работят за разчистване на падналата земна маса. Осигурява се аварийна проходимост на пътя като по трасето ще преминават линейки, пожарни и полицейски коли при нужда.

Поради опасността от допълнително свличане не се предприема масово изземване на земна маса, тъй като това може да провокира допълнително активизиране на свлачището, което е с широчина 100-150 метра и дължина над 300 метра.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътната мрежа в планинските райони да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни.

Вирни се горе