Първо заседание на ОбС-Смолян за 2014 г. в последния ден на януари

Първо заседание на ОбС-Смолян за 2014 г. в последния ден на януари

ОбС-Смолян ще проведе първото за тази година заседание. То ще се проведе в последния ден на януари – 31-ви, обявиха на сайта на общината. В дневния ред са включени 20 точки, които съветниците ще разгледат.

На първо място кметът Николай Мелемов ще предложи за упълномощаване на представител на Община Смолян за участие в извънредно общо събрание на акционерите на „ПЕРЕЛИК ИНФРАСТРУКТУРНА КОМПАНИЯ“ АД, свикано за 04.02.2014 г., и гласуване по дневния ред.

В с.Смилян пък искат да се промени името на ОДЗ „Вела Пеева”. Ще се направи отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти в Община Смолян за 2013 г. по реда на чл. 66а от Закона за общинската собственост=

Кметът предлага и приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост.

Една от точките е промяна в структурата на Община Смолян.

Приемане на план-сметка за приходите и разходите от такса битови отпадъци в Община Смолян през 2014година и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2014 г.

Предлага се отново кандидатстване на Община Смолян в програмата на Проект „Красива България” за 2014 година=

Съветниците трябва да решат дали да се открие нова социална услуга „Център за настаняване от семеен тип за лица с умствена изостаналост” в с. Широка лъка, като делегирана от държавата дейност.

Също така ще решат и дали да се предоставят помещения в сградата на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов” – гр.Смолян за безвъзмездно управление от Обединен детски комплекс – Смолян и управление от Фолклорен ансамбъл „Родопа” – Смолян.

Вирни се горе