Пампорово остава без пожарна служба

Пампорово остава без пожарна служба

Зимният курорт Пампорово остава без пожарна служба, бе съобщено от ръководствата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Все още не се знае точно кога ще бъде закрита пожарната в курорта, но със сигурност за предстоящия зимен сезон тя няма да функционира, съобщи Дарик.

„На територията на област Смолян, единствено пожарната служба в Пампорово ще бъде закрита. Това е което мога да кажа на този етап, а кога точно ще се случи, зависи от чисто технически и документални подробности, но се очертава за предстоящият сезон там да няма служба“, коментира старши комисар Красимир Шотаров – директор на дирекция „Оперативни дейности”.

Според него, службите в Баните и Неделино се запазват и въобще не е било на дневен ред тяхното закриване. „Нещо повече, условията в Неделино ще бъдат подобрени“, категоричен бе старши комисар Шотаров. Синдикатите в МВР алармират от доста време за съкращаването на противопожарни служби в страната, като дори в Неделино се сформира Инициативен комитет за спасяване на пожарната служба там, като бяха готови да доокомплектоват нарядите с доброволци.

Пожарникарите от Пампорово ще бъдат преназначени в други служби, а курортът ще бъде покриван от пожарните в Смолян и Чепеларе. Времето за реакция на огнеборците ще е от 7 до 12 минути, твърдят от ръководството на пожарната.

Вирни се горе