Пълнят дупките в Смолян от понеделник

 Пълнят дупките в Смолян от понеделник

След тежките снеговалежи и ниските температури в Смолян отново се отвориха дълбоки дупки с голям диаметър. За да се осигури безпрепятствено преминаване на автомобилите в града, от понеделник започва частично асфалтиране и пълнене на дупките, обяви кметът Николай Мелемов.

7000 кв. м. ще бъде площта на реконструираните участъци. Освен частичното асфалтиране, ще се извърши и ремонт на шахтите, допълни зам.-кметът Георги Даскалов. За дейностите ще се използват 700 тона асфалт, а предвидените средства по бюджета са 188 хиляди лв. На първия етап са включени най-засегнатите участъци по централната част на бул.”България”, кръстовището на РИОСВ, началото на ул. „Елица”, около Професионалната гимназия по икономика, кръговото движение в района на Гранична полиция и ж.к. Невястата.

В момента се инспектират участъците, които са изпълнени по проекта за пълен воден цикъл на Смолян и ще се търсят изпълнителите за усвояване на гаранциите.

Община Смолян запълваше най-дълбоките дупки и през февруари. Тогава бяха закупени десет тона студена асфалтова смес на стойност 4 320 лв., която беше достатъчна за запълването на 104 кв. м.

Направени бяха кърпежи на 25 кв. м., от тях 10 по бул.”България” и 15 кв. метра в участъка от EVN до кръговото на болницата.

Арх.Даскалов лично ще следи и контролира работата по запълването на дупките,съобщиха от пресцентъра на общината.

Вирни се горе